Dzieki
w jakim banku otworzyc konto?
Dzieki
ja zdecydowalam sie na websella, bo:
a. obsluga klienta przez telefon lub mail ("zwykle" banki pracuja do 16.20 i w soboty sa zamkniete)
b. przelewy nic mnie nie kosztuja
c. wyplata z bankomatow na terenie Wloch nic nie kosztuje
Wlasnie jestem na etapie przeprowadzki do Mediolanu i chcialabym zalozyc konto w banku.Jakie dokumenty beda mi potrzebne?Czy paszport wystarczy?
Czy moglabys mi napisac jak moge zalozyc sobie konto u nich?A co z karta do bankomatow?Czy wysla mi do domu?
A tak w ogole niech Twoja mama popyta w innym oddziale UniCredit - ja mialam tak samo - bez zameldowania nie chcieli mi otworzyc konta, to spytalam w Unicredit w innym miejscu, pokazalam tylko umowe wynajmu mieszkania (nawet niezarejestrowaną!) i otworzono mi konto. :)
Takze to wszystko zalezy tez od pracownika banku...
a) jakimi dokumentami dysponuje? - polskim dowodem osobistym i polskim prawem jazdy (skrzywił się)
b) dlaczego nie mam paszportu? - bo mi niepotrzebny, nie wyjeżdżam poza Europe ("jasne, może pani robić co pani chce, ale...")
c) dlaczego nie mam włoskiego dowodu osobistego, skoro tu mieszkam?- bo nie mam zameldowania, nie z mojej winy, a poza tym nie mam obowiązku występowania o jego wydanie, bo to opcjonalne (skrzywił się, ale milczał, bo mam racje, walnęłam mu nawet ustawa z pamięci;-P)
No i co? Jakimś cudem okazało się, ze system nie miał absolutnie nic przeciwko mojemu dowodowi osobistemu, a cham aż poczerwieniał na twarzy ze złości i upokorzenia.;-P
http://www.wloski.ang.pl/Patente_33299.html