ime dla pieska

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 46
poprzednia |
mam pytanie dla orientujacych sie /zyjacych we wloszech. Mianowicie jak tam wabia sie popularnie psy?? Niedlugo osiade w Italii i bedziemy sie spodziewali nowonarodzonego szczeniaczka. Juz zaczelam myslec na imieniem..i teraz mam nielada kłopot. Njabardziej chcialabym cos swojsko brzmiacego, polskiego, aczkolwiek wszystkie Saby i Burki odpadaja..nigdy nie lubilam za bardzo takich imion. Jak to wyglada od strony wloskiej?? Dobrzy ludzie...opowiadajcie...doradzajcie...zamieszczajcie propozycja jesli macie ochote...

Moze zrobimy "przetarg" na imie dla mojeg przyszlego pieska wlosko-polskiego :):) ??
pozdrawiam zycze milego dnia cieplejszego niz wczoraj
Daria

(teraz lece na uczelnie zajrze popoludniu i mam nadzieje znalezc juz pare postow) :)
ja "poznalam" tylko pieski o angielsko brzmiących imionach, typu Lucky, Joy...
Ja znam jedno jedyne psie włoskie imię "Ciccalina" :-) :-) :-) :-)
cokolwiek to znaczy.. jesli znaczy..
Tchibo;) zwlaszcza jesli piesek bedzie koloru kawowego;) za granica spotkalam sie z takimi imionami psow: Niko, Rubi, Bianca
Mysle, ze jak juz pieska zobaczysz to imie samo przyjdzie Ci do glowy;)
Dokładnie tak :) Ja jeszcze nie mam psa, ale już na wszelki wypadek opracowałam w głowie listę imion dla osobników wszelkich maści :)
Mogę podpowiedzieć, że przydatny czasem bywa atlas świata - można znaleźć miasta o nazwach, które są idealne jako psie imiona, np. Toledo (z całym szacunkiem dla mieszkańców tychże miast) :)
podaje imiona 3 znanych mi psow we wloszech: otello, achille, socrate (to chyba jakis trend)...i mojego bylego briciola ;))
i dalej mi do glowy przychodzi: pallino, virgola...
moja to by byla salsiccia!
albo Birba! to polski Klakier!
a kto wie jak bedzie Muminek po wlosku?
podoba mi sie pomysl z atlasem..zwlaszcza dla wlascicieli zamilowanych w podrozach..dobra mysl...dzieki...jeszcze jakies inne??
atlas to imię które sprawi, że ilekroć je wymówisz twe myśli podążą ku Polsce, bocianom, biało-czerwonej fladze z napisem "Teraz Polska". Popieram w imię programu Patriotyzm jutra! :)
Tove Jansson "Racconti dalla Valle dei Mumin"
ooo tak...juz slysze jak łamie mi sie glos wolajac na mojego psa..."atlasik" tudziez "Warszawa chodz do Pani" widze oczyma wyobrazni jak łza kręci mi się w oczku :):):)...a mo że by tak "Wisła" albo "zawisza" :) :P
Sama kiedys miałam okazję słyszeć jak pan wołał na swojego pieska"Gebels".Żeby było smieszniej to nie był to zaden bokser czy mastif tylko malutki kundelek.
W sumie,imię dla psa powinno byc krótkie,dźwięczne a przedewszystkim powinno podobać sie samemu psu.
a swoja droga...jaki Birba..jakie Puffi....co tak strasznie...no u nas Smerfy...chociaz cos przetlumaczone jakby normalnie...po angielsku "smurfs" chyba co?? niech mnie ktos pomyli jesli sie myle...Smerfy brzmi ok, ale puffi?? A Gargameljak jest?? :) a czy znaja tam Gumiesie??

sorry troche zeszlo z tematu, ale ejsli ktos jest zorientowany jal np. fb to niech pisze :)
to tylko i mumin? bleee ladniejsze polskie muminki :))
"niech mnie ktos poprawi" miało byc rzecz jasna ...to moze ja bym swojego nazwala "Kaczorek"...ojjj biedny by byl ten kochany piesek. Chyba zostane przy atlasei a nie podreczniku do historii !!
gargamel to gargamella. a gumisie nie wiem :((
a reksia to chyba nie ma.
a gucio?
A moj pies nazywa sie Luna kiedys mialam inne pieski ktore nazywaly sie Asia i Edi
Moj polko-wloski piesek nazywal sie NERO (prosto,krotko i zwiezle...).Oczywiscie byl czarny ;)
my mamy psy o imionach dantes i kasia
Deredzioszek:najwazniejsze to to jaka będzie rasa,płeć i wielkosc pieska.Bo przeciez ratlerka nie nazwie sie Brytan czy Maks a mastifa Puszek czy Myszka.
piesek bedzie rasy Alano...dosyc duzy..o lagodnym kochanym usposobieniu..wymarzony dla dzieci...takze wiadomo ze nie zaden Brutal :D:D
a mój piesek nazywał się Capuccino.
ja znam pieska który sie wabi Spillo (jest szorstkowłosy), no i jeszcze Billy:)
mam zaprzyjaznionego psa o imieniu " Gaspary " - we Wloszech
w Polsce Castor
"I Gummi" lub pełny tytuł "Le avventure dei Gummi".
hej! widze ze z ciebie specjalista muminkow i gumisiow :))
to co wymyslisz na reksia?
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 46
poprzednia |

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - tłumaczenia